Коротка та зрозуміла інструкція з встановлення будь-якого кріплення на надувний ПВХ човен. Завдяки сучасним сентетичним матеріалам з яких зараз виробляють надувні човни ПВХ. Ремонт надувних човнів, тюнінг або встановлення додаткових аксесуарів на човен може зробити кожна людина в домашніх умовах. В даному випадку ми розглянемо встановлення додаткового лік - троса для кріплення підставки ехолота з тримачами для вудок.  

 

 

Для установки лік-тросу, або будь-якого кріплення на надувний човен з ПВХ матеріалу, нам знадобиться:

  • Лік – трос.
  • Клей для ПВХ тканини (Водостійкий, Термостійкий, Поліуретановий).
  • Розчинник можна (бензин, спирт).
  • Пензлик для нанесення клею.
  • Малярний скотч чи ізоляційна стрічка.
  • Олівець або маркер.
  • Ролик для накочення, прикочувальна пластина, можна столову ложку.

 

  

Перед процедурою клейки необхідно очистити від бруду та знежирити всі поверхні, що склеюються. Знежирити можна за допомогою розчинника, засобу для зняття лаку, бензину або спирту! 

Розмітка ділянки під склейку:

Прикладаємо рейку ПВХ до борту човна в потрібному місці. Робимо розмітку за допомогою олівця для кращого візуального контролю місця для нанесення клею. Найкраще розмічати все за рівнем. Беремо не тільки лик - трос але й те пристосування, що буде кріпитися на нього. Виставляємо за рівнем та спочатку розмічаємо верхнє кріплення, а після склейки, одягаємо на лік – трос потрібний аксесуар та відзначаємо олівцем нижнє.

 

 

Встановлення захисту від клею:

Після цього необхідно обмежити місце нанесення клею, малярним скотчем або ізоляційною стрічкою. Ця процедура захистить небажане підтікання клею на чисті ділянки матеріалу човна. Це робити обов'язково, якщо Ви не хочете зіпсувати свій човен!

 

 

Нанесення клею на борт човна ПВХ:

Наносити клей над тонким шаром, рівномірно по всій наперед зазначеній ділянці. Потім дати клею висохнути приблизно 10-15 хвилин. Для найкращого ефекту склеювання необхідно нанести ще один шар клею. Та залишити ще на 5 хвилин. Важливо визначити момент початку зникнення липкості клею (перевіряючи дотиком пальця).

 

 

Нанесення клею на рейку із ПВХ:

Також клей наноситиметься на ПВХ рейку. Рівномірним тонким шаром розподіляємо клей, щоб не утворювались горбки. Залишаємо висохнути на 15 хвилин та наносимо ще один шар клею. Перевіряємо на липкість клею, приступаємо до процедури склейки.

 

 

Прогрів клею для ПВХ:

Після висихання клею його необхідно активувати. Активація властивостей клею відбувається під час нагрівання. Для нагрівання клею використовують промисловий фен, або в крайньому випадку можна використовувати звичайний, яким сушать волосся. Прогріваємо ті ділянки, де нанесений клей. Важливо не перестаратися та не перегріти клей. Нагрівати поверхні що склеюються необхідно до температури не вище 60 С. Клей не повинен кипіти та пузиритися!

 

 

Установка рейки за розміткою:

Акуратно прикладаємо рейку до відміченого та прогрітого феном місця. Вирівнюємо по розмітці та прибираємо складки матеріалу. Намагайтеся якомога рівніше виставити напрямні, від цього залежатиме рухливість всього кріплення. До цієї процедури треба віднестися дуже відповідально, так як клей при нагріванні ставати дуже липким та можна криво приклеїти.

 

 

Розгладжування (прокатка) швів:

Для міцного склеювання поверхонь необхідно видавити всі бульбашки повітря (прокатати роликом). Для цього починаємо розгладжувати шви, пальцями або відповідним твердим предметом, наприклад можна використовувати звичайну столову ложку або дерев'яний рівний брусочок. Зайвий клей потрібно буде видалити ганчіркою змоченою розчинником.

 

 

Склеєним виробом можна користуватися через 3-4 години, але для міцності всієї конструкції, залишаємо човен у надутому стані на 7 годин не згортаючи.

Якщо у Вас немає можливості або ви не впевнені в чомусь, то краще звернутися за допомогою до фахівців. Вони правильно за рівнем зроблять розмітку кріплень та зроблять якісне склеювання поверхонь.

 

Copyright © 2009 Купити надувні човни ПВХ в Києві | lodki-pvc.kiev.ua